Career Service der Universität Erlangen-Nürnberg

Heinrich J. Klein Stiftung

By establishing the H. J. Klein Foundation Dr. Heinrich J. Klein (former chairman of the board of the special glass manufacturer SCHOTT AG, Mainz) and his wife Dr. Liesel Klein have provided a basis for a better understanding of different countries and their cultures. In 1993 the couple brought the private funds for the international education of people in training and further education worldwide. Since then the foundation has financially supported almost 50 scholarship recipients in Germany and abroad. The Human Resources department at SCHOTT’s headquarters in Mainz, Germany is administrating the international selection process for the foundation (therefore the application form of SCHOTT is used).

Application deadline: May 31st
For all application details please go directly to
our website www.hjk-foundation.com where you can also submit
your application.

Die Heinrich J. Klein Förderstiftung hat sich die Förderung des internationalen wissenschaftlichen Austausches durch die Vergabe von Stipendien an Studierende zum Ziel gesetzt und fördert zeitlich begrenzte, wissenschaftlich qualifizierende Auslandsaufenthalte. Gefördert werden Studierende aller Fachbereiche, die sich bereits nachweislich für den internationalen Austausch engagiert haben. Nähere Informationen finden Sie unter hj-klein-stiftung.de.

Heinrich J. Klein-Foundation-Flyer